21-03-2009 | #16 |
Team star
|
22-03-2009 | #17 | |
Spammer
|
Quote:
al ovo nisam ja izmislio procitao sam ovo pre jedno 5 meseci na nekom sajtu i rekli su da joj je noz prosao kroz oko a da to nije ostavilo nikakovog traga na njoj |
|
24-03-2009 | #18 |
Team star
|
Pijesak koban za jednog delfina
NESVAKIDAŠNJA NESREĆA NA VELIKOJ PLAŽI U ULCINJU KOD HOTELA “OTRANT” Ulcinj - Jedan nasukani i jedan spašeni delfin epilog su drame koja se dogodila juče na Velikoj plaži u Ulcinju. Uginulog delfina, teškog 38 kilograma i dugog 1,5 metara, juče je u popodnevnim satima na plaži kod hotela “Otrant”, pronašao Ulcinjanin Ilir Ljamović, koji je šetao psa. On je, kako se kasnije ispostavilo, prvi put spasio drugog delfina gotovo iste kilaže i dužine. - Dok sam osmatrao truplo, čuo sam praćakanje u plićaku i ugledao još jednog delfina, kako pokušava da se oslobodi iz pijeska. Ušao sam u vodu i vukao ga prema skeli skoro pola sata kada je nestao u dubinu - ispričao je sinoć Ljamović “Vijestima”. On kaže da nije mogao da vjeruje kada je u delfinovim očima vidio suze. Vjerovatno isti delfin, nešto kasnije nasukao se u blizini Port Milene, gdje su ga pronašli otac i sin Enver i Gazmend Mila. - Ponijeli smo ga do skele i bacili u more. Tužan sam zbog ovog uginulog delfina, ali srećan ako smo uspjeli da spasimo njegovog pratioca- kazao je sinoć Enver. O nesreći je odmah obaviještena plovna jedinica i direktor JP za uzgoj i zaštitu divljači Blerim Holović koji je izašao na lice mjesta. Nevres Đerić iz Udruženja zaštite životinja i životne sredine iz Kotora kazao je “Vijestima” da bi uginulog delfina trebalo vratiti u njegovo prirodno stanište ukoliko na njemu nema vidljivih rana ili krvi. On je odbacio mogućnost da su se delfini zapleli u ribarske mreže. - Previše su inteligentni da bi se upleli u mreže - kazao je Đerić i dodao da je vjerovatno riječ o mladuncima. On je naglasio da nije prvi put da ljudi u takvim situacijama vide suze u očima delfina.
24-03-2009 | #19 |
Golden member
|
|
24-03-2009 | #20 |
Team star
|
24-03-2009 | #21 |
Golden member
|
nije te zadovoljila a
|